۱. تخممرغ آبپز
تخممرغ از آن دسته از مواد غذایی بسیار مغذی است که سلامتی بدن را به روشهای مختلف بهبود میدهد.
تحقیقات نشان دادهاند که تخممرغ با وجود اینکه کلسترول دارد، اما اثر منفی روی سطح کلسترول خون نمیگذارد. تخممرغ آبپز یک میان وعدهی بسیار سالم برای افراد مبتلا به دیابت به شمار میرود. این مادهی غذایی مقدار زیادی پروتئین دارد؛ به طوری که یک عدد تخممرغ بزرگ آبپز حاوی ۶ گرم پروتئین است. پروتئین یک مادهی مغذی مهم برای افراد دیابتی محسوب میشود، چون از افزایش بیش از حد قند خون بعد از غذا خوردن جلوگیری میکند.
در یک مطالعه، محققان از ۵۶ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ درخواست کردند به مدت ۱۲ هفته هر روز دو عدد تخممرغ بخورند. محققان به این نتیجه رسیدند که شرکتکنندگان کاهش قابلتوجه قند خون ناشتا را تجربه کردند. علاوه بر این سطح هموگلوبین A1c خون شرکتکنندگان هم کاهش پیدا کرد.
تخممرغ به خواص خود در ایجاد احساس سیری شناخته میشود که این موضوع در مدیریت دیابت نوع ۲ اهمیت زیادی دارد، چون این عارضه با افزایش احتمال ابتلا به اضافه وزن و بیماریهای قلبی در ارتباط است.
هر زمان که گرسنه شدید، میتوانید یک یا دو عدد تخممرغ آبپز را بهتنهایی بهعنوان میان وعده میل کرده یا همراه با آن گواکامولی بخورید. گواکامولی نوعی دیپ است که با آووکادو تهیه میشود. اگر به آووکادو دسترسی دارید، توصیه میکنیم حتما این دیپ لذیذ را امتحان کنید.
۲. ماست با توت
ماست با توت به دلایل مختلف یک میان وعدهی عالی برای افراد مبتلا به دیابت محسوب میشود. توتها به دارا بودن مقدار زیادی آنتیاکسیدان معروف هستند. آنتیاکسیدانهای موجود در توتها ممکن است التهاب را کاهش دهند و از آسیب دیدن سلولهای پانکراس جلوگیری کنند. پانکراس مسؤول ترشح هورمونهایی است که سطح قند خون را پایین میآورند.
ماست هم به توانایی خود در کاهش میزان قند خون شناخته میشود. علت این موضوع تا حدودی به دلیل پروبیوتیکهای موجود در آن است که ممکن است توانایی بدن برای سوختوساز غذاهای حاوی قند را بهبود دهند.
علاوه بر این ماست سرشار از پروتئین است که به کنترل سطح قند خون کمک میکند. ماست یونانی بهطور ویژه پروتئین زیادی دارد. ماست با توت یک ترکیب مقوی و خوشمزه به شمار میرود. میتوانید ماست و توت را با هم مخلوط کنید یا روی ماست چند عدد توت بریزید و نوش جان کنید.
۳. یک مشت بادام
بادام یک مغز بسیار مقوی است. اگر دچار دیابت هستید، میتوانید بادام را بهعنوان یک میان وعدهی آسان و سالم نوش جان کنید. ۲۸ گرم بادام بیش از ۱۵ نوع ویتامین و مادهی معدنی دارد و ۳۲ درصد از نیاز روزانهی بدن به منگنز، ۱۹ درصد از نیاز بدن به منیزیم و ۱۷ درصد از نیاز بدن به ریبوفلاوین را برطرف میکند. تحقیقات نشان میدهند که بادام ممکن است به افراد مبتلا به دیابت در کنترل قند خون کمک کند.
در یک مطالعه نشان داده شد ۵۸ نفر که به مدت ۲۴ هفته هر روز بادام خوردند، کاهش ۳ درصدی سطح قند خون را تجربه کردند. در یک مطالعهی دیگر، ۲۰ بیمار مبتلا به دیابت به مدت ۴ هفته هر روز ۶۰ گرم بادام مصرف کردند. محققان به این نتیجه رسیدند که سطح قند خون شرکتکنندگان ۹ درصد کاهش پیدا کرد. علاوه بر این بیماران کاهش سطح انسولین را هم تجربه کردند. انسولین هورمونی است که اگر سطح آن بهطور مداوم بالا باشد، ممکن است منجر به بدتر شدن دیابت شود.
توانایی بادام در ثابت کردن سطح قند خون احتمالا به دلیل وجود فیبر، پروتئین و چربیهای سالم در آن است که همگی نقش مهمی در مدیریت دیابت دارند. علاوه بر این نشان داده شده که بادام از طریق کاهش سطح کلسترول خون برای سلامت قلب مفید است و شاید به مدیریت وزن کمک کند.
کاهش سطح کلسترول خون و کاهش وزن هر دو جزء فاکتورهای اصلی برای درمان و پیشگیری از دیابت نوع ۲ محسوب میشوند. از آنجایی که بادام کالری نسبتا زیادی دارد، بهترین کار این است که روزانه بیشتر از یک مشت بادام مصرف نکنید.